3 kommenttia artikkeliin ”Keskiviikon kuvatervehdys vol. 4

  1. Kaunis kuva ja kauniita esineitä. Tuollainen ”lätkä” on mielenkiintoinen. Eikös siinä tule aika tasainen punotus laajalle alueelle. Oma kokemukseni on, että se ei satu niin paljoa, mutta ehkä minua ei ole läimitty rittävän pitkään ja tehokkaasti. Tuollaiset pitkät piiskat ovat kauniita, ja sellaisesta oma kokemukseni on, että se jo sattuu.. Tuollaista hapsupiiskaa jokin aika sitten hypistelimme liikkeessä, mutta jätimme hyllyyn, kun ajattelimme että se ei ole tehokas?

    Itselleni nousee tällaisia kysymyksiä mieleen: Kuinka kauan orjalla näkyy jäljet? Millaisia jäljet ovat? Kestääkö orja kuinka hyvin piiskausta ja onko sietokyky muuttunut? Mikä on sopiva määrä piiskausta ja lasketteko määrän ja sovitteko etukäteen?

    Tietenkään ei ole pakko vastata, mutta tällaisia ajatuksia herää mieleen.

    Tykkää

  2. Kyllä kysyä aina saa ja asiallisiin kysymyksiin pyritään myös vastaamaan! Yleensä piiskaan niin, että jäljet eivät näy kovin kauaa – seuraavana päivänä ei tavallisesti näy enää mitään. Jäljet ovat enimmäkseen ihan punoitusta ja muuta vastavaa, verille tai isoille mustelmille ei meillä orjaa piestä. Orja kestää piiskausta ihan kohtuullisesti, tätä on pyritty myös kehittämään. Nykyään orja kestää piiskausta luonnollisesti paljon paremmin kuin aloittaessamme. Mitä piiskauksen määrään muuten tulee, niin joskus esim. rangaistus tietystä rikkeestä voi olla vaikkapa 50 raipan iskua. Tällöin orja tietää jo etukäteen paljonko saa piiskaa ja millä välineellä. Useammin on kuitenkin niin, että orja ei tiedä kauanko piiskaus kestää. Tykkään leikkiä eri piiskoilla ja tauoilla, niin orja ei tiedä, mitä seuraavaksi on luvassa.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s